Welcome to FANatical About Baseball
Custom Search
World Series Trivia | Baseball Sportscasters | Favorite Teams

Home >> FUN Trivia Quizzes >> Sports >> Baseball >> The Year In MLB

Browse Trivia Quizzes

...Am I

American Civics

Baseball

Business

Classic Cartoons

Greatest Hits

Food and Drink

Holiday

Movie

Music

National Parks

Old West

Rock and Roll

Sports

Stars, Movie & TV

TV Shows

Ultimate Place Names

US Geography

US History

US Military History

US States History Made Easy

Vehicles (Cars & Motorcycles)

Western Films

Western Stars

Westerns TV

What's My Place Name?

Where Are Famous People Buried?

Year In Music

Year In Westerns

 

1972 In Major League Baseball

Test your Major League Baseball (MLB) knowledge.
Get up to bat in this Alan's FANatical Baseball Trivia quiz. 
"Check Your Answers" at the end of the quiz.Trivia powered by ABE


1) Rod Carew lead the American League in hitting. What was his batting average this season?

A. .306
B. .318
C. .326
D. .343

2) Billy Williams lead the National League in hitting. What was his batting average this season?

A. .312
B. .322
C. .333
D. .351

3) Dick Allen lead the American League in home runs. How many did he hit this season?

A. 11
B. 43
C. 35
D. 37

4) Johnny Bench lead the National League in home runs. How many did they hit this season?

A. 27
B. 40
C. 35
D. 36

5) Dick Allen was the American League RBI leader? How many did he have this season?

A. 52
B. 72
C. 113
D. 123

6) Johnny Bench lead the National League in RBIís. How many did he hit this season?

A. 52
B. 72
C. 102
D. 125

7) Steve Carlton lead the National League in wins. How many wins did he pitch this season?

A. 27
B. 59
C. 20
D. 15

8) Wilbur Wood and Gaylord Perry tied for the lead in American League in wins. How many did they pitch this season?

A. 31
B. 20
C. 24
D. 15

9) Steve Carlton lead the National League in strikeouts. How many did he pitch this season?

A. 60
B. 276
C. 385
D. 310

10) The 1972 World Series matched the American League champion against the National League champion.  Who won the series?

A. Detroit Tigers
B. Oakland A's
C. Chicago White Sox
D. Los Angeles Angels


1972 In Major League Baseball
[
Answers]

1) D. 2) D. 3) B. 4) D. 5) C. 6) C. 7) C. 8) B. 9) B. 10) A.

More Baseball Trivia

 
 


Powered by ... All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.
E-mail | AlansKitchen Privacy Policy | Thank you